Προώθηση Ιστοσελίδων SEO για Επαγγελματική Βελτιστοποίηση.

Στη Web Design αναλαμβάνουμε την προώθηση της ιστοσελίδας σας στις μηχανές αναζήτησης, το γνωστό SEO. Στόχος του SEO είναι να αυξηθούν οι οργανικές επισκέψεις στο site σας.
Ζητήστε Προσφορά
Κατσκευή Ιστοσελίδων

Σκαρφαλώστε και διατηρηθείτε στα πρώτα αποτελέσματα στην αναζήτηση της Google.


Υπάρχει ένας καλύτερος και πιο σωστός τρόπος να κάνετε SEO.
Είμαστε εδώ για να σας δείξουμε πώς να το κάνετε.

.01 Keyword Research


Για κάθε σελίδα του site σας κάνουμε μια αναλυτική έρευνα και καταλήγουμε σε συγκεκριμένες λέξεις και εκφράσεις (keywords) στα οποία θα στοχεύσουμε. Κατ' αυτόν τον τρόπο ξεκινά να παίρνει ranking η συγκεκριμένη σελίδα για το keyword που στοχεύουμε έτσι ώστε να εμφανίζεται όσο το δυνατόν υψηλότερα στα αποτελέσματα, όταν γίνεται μια αναζήτηση στο Google.

Για να το καταφέρουμε αυτό, χρησιμοποιούμε εργαλεία και προγράμματα με επικαιροποιημένα στοιχεία και πληροφορίες ενώ παράλληλα αναλύουμε τον ανταγωνισμό και τελευταίες εξελίξεις στη διαδικασία ανεύρεσης των κατάλληλων λέξεων-κλειδιών.

.02 Δημιουργία Περιεχομένου (Content Creation)


Το σχετικό και αυθεντικό περιεχόμενο είναι ζωτικής σημασίας για το SEO. Αφού κάνουμε το keyword research, σειρά έχει να δημιουργήσουμε περιεχόμενο πάνω σε αυτό. Είναι γνωστό ότι η Google διαβάζει συχνά την ιστοσελίδα μας και ελέγχει κάθε page ξεχωριστά, για να εξακριβώσει αν το content είναι σχετικό με το θέμα της εκάστοτε σελίδας.

Φροντίζουμε λοιπόν να εμπλουτίζουμε τη σελίδα με πρωτότυπο content που έχει αξία για αυτόν που το διαβάζει και έχει άμεση σχέση με το αντικείμενο της σελίδας, με γνώμονα πάντα την καλύτερη κατάταξη του site στο Google.

.03 On-Site SEO


Η "υγεία" της ιστοσελίδας σας είναι ιδιαίτερα σημαντικός παράγοντας για την κατάταξή σας στα οργανικά αποτελέσματα της Google. Για αυτό φροντίζουμε να κάνουμε ένα λεπτομερές SEO Audit στην σελίδα σας ώστε να βρούμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και να τα διορθώσουμε.

Γνωρίζοντας την κατασκευή μιας ιστοσελίδας από το μηδέν, μπορούμε να αναδείξουμε και να επιλύσουμε πραγματικά προβλήματα που δεν θα βρείτε με έναν απλό έλεγχο με κάποιο δωρεάν εργαλείο.

Οι τίτλοι, η ταχύτητα φόρτωσης, τα links σε άλλες σελίδες σας και οι εικόνες είναι κάποια από τα πιο συνήθη σημεία που κοιτάμε σε αυτό το κομμάτι του SEO.

.04 Off-Site SEO


Με τον όρο Off-Site SEO αναφερόμαστε στις ενέργειες που πρέπει να γίνουν "έξω" από την ιστοσελίδα σας για να μπορεί να χτιστεί ένα σωστό backlink profile.

Τα backlink είναι σύνδεσμοι από άλλες σελίδες προς την σελίδα σας τα οποία ουσιαστικά "μιλάνε" για αυτήν και την προτείνουν. Έτσι, η Google εμπιστεύεται περισσότερο τη σελίδα σας και της δίνει παραπάνω πόντους για την κατάταξή της στα αποτελέσματά της.

Στη διαδικασία χτισίματος των links από άλλες σελίδες, πρέπει να γνωρίζετε ότι είναι σημαντικό να έχουμε backlinks από πολλές διαφορετικές ιστοσελίδες και ιδανικά από "έμπιστες" ιστοσελίδες.

.05 Local SEO


Το Local SEO αναφέρεται στις ενέργειες που φέρνουν μια εταιρεία πρώτη σε τοπικά αποτελέσματα της Google. Σε πολλές περιπτώσεις, είναι προτιμότερο να στοχεύσετε σε τοπικά αποτελέσματα παρά σε πιο γενικά, καθώς είναι πιο αποτελεσματική μέθοδος για να ανεβείτε στην κατάταξη της Google και μάλιστα σε συντομότερο διάστημα!

Και εδώ, η επιτυχία του local SEO βασίζεται στη σωστή στόχευση λέξεων-κλειδιών, προσεκτικά επιλεγμένων για να ενισύσουν την παρουσία σας σε αναζητήσεις με βάση την τοποθεσία. Σημαντικό στοιχείο αποτελεί και η εγγραφή στο Google My Business και η σωστή διαχείρισή του.

.06 Report & Monitor


Το σύνολο των ενεργειών του SEO δεν αποτελούν μια μεμονωμένη πρσπάθεια που γίνεται και διατηρείται εφάπαξ. Οι νέες τεχνολογίες και τα νέα updates επιβάλλουν παραμετροποιήσεις στο τεχνικό κομμάτι, αλλά και νέες τεχνικές στη δημιουργία περιεχομένου.

Στη Web Design ενημερωνόμαστε για όλες τις νέες εξελίξεις και είμαστε πάντα ένα βήμα μπροστά, για να είστε κι εσείς... μία θέση υψηλότερα στα οργανικά αποτελέσματα! Φροντίζουμε λοιπόν να σας ενημερώνουμε συχνά για την κατάταξη του site σας και να προτείνουμε λύσεις ανάλογες των σύγχρονων μεθόδων και τεχνικών βελτιστοποίησης SEO.

Τι είναι το White Hat SEO, τι το Black Hat SEO και τι το Grey Hat SEO;
Τους όρους αυτούς τους χρησιμοποιούμε για να περιγράψουμε τις τακτικές SEO που χρησιμοποιεί ο καθένα και το πόσο αυτές εναρμονίζονται ή είναι αντίθετες με αυτά που προτείνει η Google.

Έτσι, White Hat τεχνικές, σημαίνει ότι ακολουθούμε τους κανόνες που προτείνονται.

Black Hat τεχνικές, σημαίνει ότι εφαρμόζουμε πρακτικές που απαγορεύονται από τη Google. Εδώ να σημειώσουμε ότι μπορεί να δείτε κάποια άμεσα αποτελέσματα στην αρχή αλλά υπάρχει και μεγάλος κίνδυνος να πέσει ποινή από την Google.

Με τον όρο Grey Hat, αναφερόμαστε σε συνδυασμό των παραπάνω τεχνικών.
Τι είναι το backlink; Χρειάζομαι backlinks προς τη σελίδα μου;
Backlink ονομάζεται ένας σύνδεσμος προς την ιστοσελίδα σας ο οποίος υπάρχει σε μία άλλη ιστοσελίδα. Παραμένει ακόμα ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για το που θα εμφανιστείτε στις μηχανές αναζήτησης άρα χρειαζόμαστε τα backlinks.
Σε πόσο διάστημα θα δω αποτελέσματα;
Δυστυχώς με το SEO, τα αποτελέσματα δεν είναι άμεσα. Σε ότι αφορά το On-site SEO, θα δείτε πιο άμεσα αποτελέσματα καθώς θα βελτιώσετε την ιστοσελίδα σας ως προς το SEO, αλλά ειδικά μία σωστή στρατηγική για off-site SEO διαρκεί αρκετούς μήνες μέχρι να φανούν τα αποτελέσματα.
Αφού μπορώ να διαφημιστώ και να βγω και πιο ψηλά από τα οργανικά αποτελέσματα, τι το χρειάζομαι το SEO;
Η αλήθεια είναι ότι η διαφήμιση φέρνει άμεσα αποτελέσματα από την πρώτη στιγμή που θα ξεκινήσετε. Το πρόβλημα είναι ότι τόσο άμεσα θα εξαφανιστείτε μόλις σταματήσετε να πληρώνετε. Ακόμη, οι χρήστες, αρχίζουν κι εκπαιδεύονται όλο και περισσότερο και κάποιοι από αυτούς αποφεύγουν επίτηδες τις διαφημίσεις.
Ποιοι είναι οι πιο σημαντικοί παράγοντες για να εμφανιστώ ψηλά στην Google;
Υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που επηρεάζουν σημαντικά την ποιότητα της ιστοσελίδας μας κι άρα και τα αποτελέσματά της στις μηχανές αναζήτησης. Η ταχύτητα της ιστοσελίδας σας, το Bounce Rate (αν μας επισκέπτονται και φεύγουν κατευθείαν δηλαδή), ο χρόνος παραμονής σε αυτήν, αν είναι mobile-friendly είναι κάποιο από αυτούς τους βασικούς παράγοντες.
Θέλω αν βγαίνω 1ος στην Google για την "τάδε" λέξη! Θα το κάνετε;
Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο αλλά αυτό είναι μια κακή ερώτηση και δεν μπορούμε να δώσουμε σωστή απάντηση. Άλλωστε, ο στόχος μας δεν είναι αποκλειστικά να βγούμε 1οι στη Google για μία βασική λέξη κλειδί, αλλά να φέρουμε κόσμο στην ιστοσελίδα μας. Αν λοιπόν μπορούμε να πετύχουμε καλύτερα αποτελέσματα με άλλες λέξεις-κλειδιά, ας μην είμαστε και πρώτοι στη βασική λέξη κλειδί.

Αναζητείτε κάποιον να σας φτιάξει μια ιστοσελίδα ή έναν αξιόπιστο συνεργάτη;